ב – 3.5.21 הגיש חה"כ מיקי לוי הצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה שמטרתה הינה להקל ולעודד את השימוש בכלי רכב חשמליים, החוסכים באנרגיה כתוצאה מהפחתת התלות בנפט, תורמים לתמ"ג בזכות השימוש במאגרי הגז הטבעי להפקת החשמל ומפחיתים הן את העלות לצרכן והן את זיהום האוויר בהשוואה לכלי רכב אחרים.
במסגרת הסכם פריז התחייבו רוב המדינות, ובהן ישראל, להגבלת התחממות כדור הארץ, בין השאר על ידי צמצום פליטת גזי החממה ובראשם הפחמן הדו חמצני. מכיוון שמגזר התחבורה אחראי לכ-25% מפליטות גזי החממה, הרי שמגזר זה צריך להיות חלק משמעותי מתוכניות להפחתת הפליטות. אחת הדרכים לעשות זאת היא על ידי מעבר לתחבורה המונעת בחשמל, ואינה פולטת גזי חממה.
על אף שישראל ממצבת עצמה כמדינה המקדמת טכנולוגיה וחדשנות, בתחום הרכב החשמלי, קיים פער משמעותי לעומת מדינות אחרות ב OECD, נכון לאמצע פברואר 2018 , היו בישראל רק 700 כלי רכב חשמליים פרטיים. אנו מאמינים כי השנה יחול שינוי לטובה במגמה זו ואנו נראה בארץ ניצנים של רכבי הסעה חשמליים, כך למשל חברת כלמוביל וכן חברת מאן מתכוונות להשיק השנה רכבי היסעים חשמליים. אולם, אין ספק כי ישנה חשיבות גדולה לעידוד השימוש ברכבים אלה, וכאשר יגדל הביקוש, יגדל גם ההיצע. הצעת החוק של ח"כ מיקי לוי מבקשת לעשות בדיוק זאת – לעודד את השימוש ברכב מנועי חשמלי באמצעות פטור מתשלום אגרת רישוי.
אנו תומכים בהצעה זאת ומקווים שהיא תקרום עור וגידים.